fredag den 27. januar 2012

Hørfrø, naturens egen medicin

Brug 1-2 spsk økologisk hørfrø i et glas med vand, det skal stå og trække over natten, så drikker man den dannede gelé.

Hørfrø har fundets på jorden i mange mange år, og her forneden er en artikel jeg fandt som forklarer det hele så godt, så jeg syntes ikke jeg behøver forklare det hele selv/ Sofie =)


Hørfrø - hele og knuste: vejen til sundhed


Latinsk navn: Linum usitatissimum Farmakopé-navn: Lini semen Andre navne: Hørfrø, linfrø

Oversigt Hør er en etårig plante, som menes at stamme fra Egypten. Den er blevet dyrket verden over gennem så mange århundreder, at dens geografiske oprindelse fortaber sig i det uvisse.

De hørfrø, der sælges i Europa, kommer fra Argentina, Marokko, Tyrkiet, Indien og flere andre lande. De frø, der anvendes i den kinesiske medicin, produceres primært i Indre Mongoliet og provinserne Heilongjiang, Liaoning og Jilin, mens den indiske medicin i stor udstrækning er baseret på hørfrø, der er dyrket i landet, primært i provinserne Bengalen og Bihar og Unionsterritorierne.

Hørfrø er en af de planter, der længst er dyrket over hele verden. Man har fundet hørfrø og tøj vævet af hør i ægyptiske gravkamre, og Bibelen nævner i 2. Mosebog, kap. 28, at de jødiske ypperstepræster bar tøj, der var fremstillet af hør.

Vore dages behandlingsmæssige brug af hørplanten i både Asien, Europa og Nordamerika kan spores tilbage til den gamle romerske medicin og formentlig også tilbage til de gamle grækere og egyptere. Plinius den Ældre (ca. 23-79 e. Kr.) opremser 30 medikamenter, der alle er baseret på hørfrø, bl.a. oral indtagelse som et mildt afførende stof og topisk anvendelse som omslag mod lokale betændelsestilstande.

I kinesiske farmakopeer angives hørfrø stadig officielt som et middel mod forstoppelse og tør, kløende hud. I den ayurvediske medicin anerkendes hørfrø specifikt til udvortes brug som omslag mod bylder og indvortes som et lindrende og afførende middel. Hørfrø-omslag anvendes mod betændelsestilstande, bylder og smertelindring i traditionel amerikansk medicin og som et blødgørende stof i moderne veterinærmedicin.

I Tyskland anvendes hørfrøene oftest som afførende middel - enten hele eller friskknuste sammen med vand. Desuden kan man tilberede opslæmninger til brug ved lindring. Udvortes anvendes hørfrø som et fugtigt-varmt kataplasma, kompres eller omslag til at mindske inflammationstilstande. I USA anvendes hørfrøene til samme formål, men amerikanske forbrugere tilsætter oftere frøene som en ingrediens i en sund kost eller som et nutraceutisk produkt (f.eks. i bagværk, brød, chokoladebarer, morgenmadsprodukter osv.).

De moderne anvendelsesområder er understøttet af hørfrøets flere tusind år lange historie med klinisk anvendelse i veletablerede, traditionelle medicinske retninger, af reagensglas- og dyreforsøg, undersøgelser af næringssammensætning og kostmæssig værdi samt adskillige kliniske forsøg på mennesker.

Nye kliniske forsøg tyder på, hørfrøet har et betydeligt potentiale ud over de nuværende, veldokumenterede anvendelsesområder. Forsøg med hørfrø-præparater har vist, at frøet

  • virker kræfthæmmende
  • er i stand til at behandle lupus nephritis (en nyresygdom)
  • reducerer risikoen for åreforkalkning hos personer med et forøget fedtindhold i blodet og forbedrer karfunktionen hos svært overvægtige,
  • positivt påvirker blodpladernes sammensætning og funktion
  • medvirker til at sikre et godt helbred.

Tre dyreforsøg har vist, at tilsætning af hørfrø til kosten kan reducere antallet af kræftsvulster hos rotter.

  • I det første forsøg fik forsøgsdyrene 5 eller 10% hørfrømel som et tilskud til en kost med et højt fedtindhold, og forskerne kunne påvise en reduktion af brystvævet i epithelcellerne og i omfan- get af celleforandringer (59-66%).
  • I det andet forsøg fik forsøgsdyrene indsprøjtet et kræftfremkaldende stof (7, 12-dimetylbenz(a)anthracen), inden de fik en fedtholdig kost blandet med 5% hørfrømel. Størrelsen på kræftsvulsterne blev reduceret med 67%.
  • I det tredje forsøg gav man en enkelt indsprøjtning med det kræftfremkaldende stof azoxymetan og en kost med 5 og 10% hørfrømel - og her kunne man iagttage en 50% reduktion i antallet af tilfælde af tyktarmskræft.

Den forebyggende virkning skyldes tilsyneladende hørfrøets høje indhold af lignaner. Også andre videnskabelige forsøg har undersøgt virkningen af lignaner (secoisolariciresinol diglucoside) på svulstvæksten.

Fra et mindre, foreløbige forsøg rapporteres, at tilskud af hørfrø måske kan bremse udviklingen af nyresygdom i forbindelse med lupus. Ni patienter med lupus nephritis blev rekrutteret til forsøget, og heraf gennemførte de otte.

Efter at have foretaget målinger ved forsøgets start gav forskerne deltagerne 15,30 og 45 g hørfrø om dagen med fire ugers intervaller efterfulgt af en fem ugers udvaskningsperiode. Man målte derefter overholdelse af forsøgsprogrammet, sygdomsaktivitet, blodtryk, fedtindhold i plasma, rheologi (elasticitet, plasticitet og viskositet), blodpladesammenklumpning fremkaldt af blodpladeaktiverende faktorer, nyrefunktion og serum-immunologi.

Dosen på 30 gram hørfrø fungerede bedst - her kunne man konstatere en statistisk signifikant reduktion i blodets samlede kolesterolindhold og indholdet af LDL-kolesterol samt blodets viskositet. Alle deltagere kunne tåle de 30 gram dagligt, og man fastslog, at denne dosis havde en gavnlig indvirkning på nyrefunktionen samt på de inflammatoriske og åreforkalkningsfremmende mekanismer, der er på spil ved udviklingen af lupus nephritis.

Ved et forsøg med tre måneders fodring undersøgte forskerne, om man kunne reducere risikoen for åreforkalkning ved at give tilskud af hørfrø. Forskerne iagttog virkningen af et hørfrøtilskud bestående af tre skiver brød med hørfrø og 15 g knust hørfrø på serumindholdet af fedtstoffer hos 15 personer med øget fedtindhold som følge af lang tids indtagelse af E-vitamin (800 I.E. pr. dag).

Det samlede kolesterolindhold og LDL-indholdet i serum ændrede sig ikke under indtagelsen af hørfrø. Blodpladesammenklumpning stimuleret af thrombin blev mindsket ved indtagelse af tilskuddet. Omfanget af iltningen af serumfedtstofferne faldt signifikant i løbet af udvaskningsperioden.

Et andet forsøg analyserede næringsværdier hos mennesker, der spiser hørfrø med et højt indhold af alfa-linolensyre. Raske kvinder indtog testmåltider indeholdende 50 g knust, rå hørfrø om dagen i fire uger, hvilket udgjorde 12-13% af energiindtaget (24-25 g pr. 100 g samlet fedt).

Forskerne konkluderede, at op mod 50 g hørfrø med et højt indhold af alfa-linolensyre er acceptabelt, sikkert og formentlig sundhedsfremmende hos mennesker, fordi det øger indholdet af langkædede omega-3 fedtsyrer i plasma og erythrocytter og mindsker glucosereaktionen efter et måltid. Hørfrøtilskuddet var desuden i stand til at sænke det samlede serumindhold af kolesterol med 9% og indholdet af LDL-kolesterol med 18%.

Hørfrø er for nuværende ikke defineret i forhold til farmakopé-værdier på basis af en specifik kemisk sammensætning, men derimod på basis af en række identitets- og kvalitetsprøver, bl.a. organoleptisk vurdering, makroskopisk og mikroskopisk autenticering og en række kvantitative standarder. Som eksempel kan nævnes, at hørfrøets svulmeindeks ikke må ligge under 4 for hele frøet og 4,5 for det pulveriserede frø.

Beskrivelse Hørfrø består af det tørrede, modne frø af en række variationer af Linum usitatissium L. [af hørfamilien] samt præparater i effektive doseringer. De dyrkede varieteter Vav. og Ell. kan også anvendes til de indikationer, der er omtalt i denne monograf. Frøene indeholder: Fibre (hemicellulose, cellulose og lignin), fedtholdige olier med 52-76% linolensyreestere, albumin, linustatin og linamarin.

Kemi og farmakologi Hørfrø indeholder:

  • faste olier (30-45%)
  • triglycerider i form af linolen-, linol-, olein-, stearin-, palmitin- og myristinsyre
  • proteiner (20-25%)
  • planteslim (3-10%), sammensat af neutrale og syreholdige polysakkarider, som efter hydrolyse giver: galaktose (8-10%), arabinose (9-12%), rhamnose (13-29%), xylose (25-27%) og galakturon- og mannuron-syre (ca. 30%)
  • steroler og triterpener (kolesterol, campesterol, stigmasterol og sitosterol)
  • cyanogene glycosider (0,1-1,5%), primært linustatin og neolinustatin
  • monoglycosiderne linamarin og lotaustralin
  • secoisolariciresinol glycosid (et forstadie til lignaner hos pattedyr).

Kommission E har rapporteret om en af førende virkning, som skyldes volumenforøgelsen og den deraf følgende igangsætning af tarmperistaltikken på grund af strækreflekser. Man har desuden observeret en beskyttende indvirkning på slimlaget på grund af hørfrøets evne til at lægge sig på tarmvæggens overflade.

British Herbal Pharmacopoeia skriver, at hørfrøet virker som et afføringsdannende laksativ og lindrende middel. En reduktion i transittiden og en forøgelse af afføringens vægt hos patienter, der lider af forstoppelse, er blevet påvist ved to multicenterforsøg. Hørfrøet binder sig til vand og svulmer op, så der dannes en lindrende gel i tarmen, hvorved afføringen blødgøres, og dens volumen bliver forøget.

I en nyligt offentliggjort metaanalyse af en række kliniske forsøg angiver forskerne hørfrøets store indhold af alfa-linolensyre, en essentiel fedtsyre, og lignanstoffet secoisolariciresinol diglucoside (SDG) som værende kræfthæmmende og sundhedsfremmende i forbindelse med behandling af systemisk lupus erythematosis (SLE), hyperlipidæmi (forøget mængde fedtstof i blodet) og muligvis også malaria og slidgigt.

Hørfrø indeholder mere (mellem 75 og 800 gange så meget) af det sundhedsfremmende plantestof SDG sammenlignet med andre fødevarekilder.

Anvendelsesområder Kommission E har godkendt hørfrø til indvortes brug mod forstoppelse, ved problemer med en tyktarm, der er ødelagt af misbrug af afføringsmidler, irritabel tyktarm, udposninger på tarmene og som slimdanner ved mavekatar og tarmkatar. Til udvortes brug er hørfrøet godkendt til omslag ved lokale betændelsestilstande.

Ifølge ESCOP kan hørfrø anvendes indvortes mod forstoppelse, irritabel tyktarm, udposninger og til symptomatisk, kortvarig behandling af mavekatar og tarmkatar og udvortes mod smertende hudbetændelser.

German Standard License for hele eller friskknuste hørfrø betegner frøet som afføringsmiddel til behandling af forstoppelse og funktionelle tarmproblemer (irritabel tyktarm) og som et lindrende middel, der kan medvirke til behandling af betændelsestilstande i mave-/tarmsystemet.

Merck Index omtaler udvortes brug som blødgørende middel. Frøets slimindhold gør, at man kan anvende det på samme måde som loppefrø - dvs. som yderligere behandling af smerter i forbindelse med tyktarmsbetændelse med kramper.

Populært anvendes hørfrø inden for urtemedicinen mod hoste, ondt i halsen, åreforkalkning og slidgigt og udvortes mod bylder, sår og - blandet med gule sennepsfrø - som et omslag ved brystsygdomme.

Kontraindikationer Tarmslyng (uanset hvordan sygdommen er opstået).

Bivirkninger Hvis anvisningerne overholdes - og det gælder specielt indtagelsen af tilstrækkelige mængder væske sammen med hørfrøene (1:10) - er der ingen kendte bivirkninger.

Anvendelse under graviditet og amning Ingen kendte begrænsninger.

Interaktion med medicinske præparater

Som det gælder for alle slimdannende stoffer, kan optagelsen af andre medicinske præparater blive påvirket i negativ retning.

Dosering og indgivelse Indvortes Medmindre andet er angivet: Som frø og som knækkede eller groftknuste frø, hvor kun den yderste skal og slimhindedannende epidermis beskadiges; som hørfrøopslæmmet drik (vælling) og i sammensatte lægemidler.

Knækkede eller hele frø: 1 spsk. hele eller 'knækkede' frø ( knuste) med 150 ml væske 2-3 gange pr. dag (1 spsk. = 10 g frø).

Slimdannende vælling: Sæt 2-3 spsk. knuste hørfrø i 200-300 ml vand og si efter 30 minutter.

Udvortes Medmindre andet er angivet: Som hørfrømel eller presset hørfrø.

Kataplasma: En halvfast pasta indeholdende 30-50 g hørfrømel til et fugtigt-varmt omslag direkte på huden - omslaget anvendes som irritationshæmmer, der trækker blod til hudoverfladen for at fjerne dybtliggende inflammationstilstande. Bemærk: Hørfrømel blandes traditionelt med sennepsfrøpulver til dette formål.

Kompres eller varmt omslag: Gennemvæd et klæde med en varm, halvfast opløsning indeholdende 30-50 g hørfrømel. Fold klædet og læg det fast på som et fugtigt-varmt omslag direkte på huden til lindring af smerte eller betændelse.

Referencer: Allman, M.A., M.M. Pena, D. Fang. 1995. Supplementation with flaxseed oil versus sunflowerseed oil in healthy young men consuming a low fat diet: effects on platelet composition and function. Eur J Clin Nutr 49(3):169-178. Bierenbaum, M.L., R. Reichstein, T.R. Watkins. 1993. Reducing atherogenic risk in hyperlipemic humans with flax seed supplementation: a preliminary report. J Am Coll Nutr 12(5):501-504.
Bown, D. 1995. Encyclopedia of Herbs and Their Uses. New York: DK Publishing, Inc. 304. British Herbal Pharmacopoeia (BHP). 1996. Exeter, U.K.: British Herbal Medicine Association. Bruneton, J. 1995. Pharmacognosy, Phytochemistry, Medicinal Plants. Paris: Lavoisier Publishing.
Budavari, S. (ed.). 1996. The Merck lndex: An Encyclopedia of Chemicals, Drugs, and Biologicals, 12. udgave. Whitehouse Station, N.J.: Merck & Co, Inc. Carlson, C. 1998. The Benefits of Flax. Herbs for Health Sept/Okt:63-65. Clark, W.F. et al. 1995. Flaxseed: A potential treatment of lupus nephritis. Kidney Int 48(2):475-480. Cunnane, S.C. et al. 1993. High alpha-linolenic acid flaxseed (Linum usitatissimum): some nutritional properties in humans. Br J Nutr 69(2):443-453. ESCOP. 1997. "Lini semen." Monographs on the Medicinal Uses of Plant Drugs. Exeter, U.K.: European Scientific Cooperative on Phytotherapy. Europäisches Arzneibuch, 3. udgave. (Ph.Eur .3). 1997. Stuttgart: Deutscher Apotheker Verlag. Grieve, M. 1979. A Modern Herbal. New York: Dover Publications, Inc. Haggerty, W. 1999. Flax: Ancient Herb and Modern Medicine. Herbal Gram 45:51-56. Kapoor, L.D. 1990. Handbook of Ayurvedic Medicinal Plants. Boca Raton: CRC Press. 217.
Karnick, C.R. 1994. Pharmacopoeial Standards of Herbal Plants, Bind 1-2. Delhi: Sri Satguru Publications. Bind 1:228-229; Bind 2:55.
Nadkarni, K.M. 1976. Indian Materia Medica. Bombay: Popular Prakashan. 743-746.
Nestel, P.J. et al. 1997. Arterial compliance in obese subjects is improved with dietary plant n-3 fatty acid from flaxseed oil despite increased LDL oxidizability. Arterioscler Thromb Vasc Biol 17(6):1163-1170. Ph.Eur.3. Se
Europäisches Arzneibuch. Pharmacopee Francaise Xe Édition (Ph.Fr.X.). 1983-1990. Moulins-les-Metz: Maisonneuve S.A. Serraino, M. and L.U. Thompson. 1991. The effect of flaxseed supplementation on early risk markers for mammary carcinogenesis. Cancer Lett 60(2):135-142. Serraino, M. and L. U. Thompson. 1992a. The effect of flaxseed supplementation on the initiation and promotional stages of mammary tumorigenesis. Nutr Cancer 17(2):153-159. Serraino, M. and L.U. Thompson. 1992b. Flaxseed supplementation and early markers of colon carcinogenesis. Cancer Lett 63(2):159-165. Taber, C.W. 1962. Taber's Cyclopedic Medical Dictionary, 9. udgave. Philadelphia: F.A. Davis Company. F-21. Tu, G. (ed.). 1992. Pharmacopoeia of the People's Republic of China (Engelsk udgave 1992). Beijing: Guangdong Science and Technology Press. Wichtl, M. and N.G. Bisset (eds.). 1994. Herbal Drugs and Phytopharmaceuticals. Stuttgart: Medpharm Scientific Publishers.
Yen, K. Y. 1992. The Illustrated Chinese Materia Medica-Crude and Prepared. Taipei: SMC Publishing, Inc. 174.


Yderligere referencer: Cunnane, S.C. et al. 1995. Nutritional attributes of traditional flaxseed in healthy young adults. Am J Clin Nutr 61(1):62-68. Gilman, A.G., T.W. Rall, A.S. Nies, P. Taylor (eds.). 1990. The Pharmacological Basis of Therapeutics. New York: Pergamon Press. 915-918. Jenab, M. and L.U. Thompson. 1996. The influence of flaxseed and lignans on colon carcinogenesis and beta-glucuronidase activity. Carcinogenesis 17(6):1343-1348. Jens, R., R. Nitsch-Fitz, H. Wutzl, H. Maruna. 1981. Ergebnisse einer Praxisstudie mit einer Leinsamen-Kombination zur Behebung der chronischen Obstipation bei 114 Patienten aus dem Raum Wien. Der Praktische Arzt 35:80. Kurth, W. 1976. Therapeutische Wirksamkeit, Vertraglichkeit und Akzeptabilität von Linusit in der Praxis. Der Kassenarzt 16:3546. McGuffin, M., C. Hobbs, R. Upton, A. Goldberg. 1997. American Herbal Product Association's Botanical Safety Handbook. Boca Raton: CRC Press. Obermeyer, W.R., C. Warner, R.E. Casey, S.M. Musser. 1993. Flaxseed lignans. Isolation, metabolism and biological effects (Abstract 4985). Experimental Biol 93. Obermeyer, W.R. et al. 1995. Chemical studies of phytoestrogens and related compounds in dietary supplements: flax and chaparral (43824). Proc Soc Exp Biol Med 208(1):6-12. Reynolds, J.E.F. (ed.). 1993. Martindale: The Extra Pharmacopoeia, 30. udgave. London: The Pharmaceutical Press. 886. Schilcher, H. 1979. Zyanidvergiftung durch Leinssamen? Dtsch Ärtzteblatt 76:955-956. Schilcher, H. and A. NissIer. 1980. Pflanzliche Öle - ihre Analytik und diatetische Verwendung. Phys Med u Reh 21:141-156. Schilcher, H, V. Schulz, A. NissIer. 1986. Zur Wirksamkeit und Toxikologie von Semen Lini. Z Phytotherapie 7: 113-117. Schilcher, H. and M. Wilkens-Sauter. 1986. Quantitative Bestimmung cyanogener Glykoside in Linum usitatissimum mit Hilfe der HPLC. Fette Seifen Anstrichmittel 88:287-290. Steinegger, E. and R. Hänsel. 1988. Lehrbuch der Pharmakognosie und Phytopharmazie, 4. udgave. Berlin-Heidelberg: Springer Verlag.128-129. Thompson, L.U., P. Robb, M. Serraino, F. Cheung. 1991. Mammalian lignan production from various foods. Nutr Cancer 16(1):43-52. Thompson, L.U. et al. 1996. Flaxseed and its lignan and oil components reduce mammary tumor growth at a late stage of carcinogenesis. Carcinogenesis 17(6):1373-1376. Trease, G.E. and W.C. Evans. 1989. Trease and Evans' Pharmacognosy, 13. udgave. London; Philadelphia: Baillière Tindall. 336. Wagner, H., W. Budweg, M.A. Iyengar, O. Volk, M. Sinn. 1972. Linosid A und B, zwei neue flavon-C-glykoside aus Linum maritimum, Z Naturforsch B 27(7):809-812. Wagner, H. 1980. Pharmazeutische Biologie, Vol. 2. Drogen und ihre Inhaltsstoffe. Stuttgart-New York: Gustav Fischer. 261-262. Weiss, R.F. 1991. Lehrbuch der Phytotherapie, 7. udgave. Stuttgart: Hippokrates.131-133. Weiss, S.G., M. Tin-Wa, R.E. Perdue, N.R. Farnsworth. 1975. Potential anticancer agents II: antitumor and cytotoxic lignans from Linum album (Linaceae). J Pharm Sci 64(1):95-98. Willuhn, G. 1989. Teedrogen, 2. udgave. Stuttgart: Wissenschaftliche Verlagsgesellschaft. 306- 308.
Yan, L., J.A. Yee, D. Li, M.H. McGuire, L.U. Thompson. 1998. Dietary flaxseed supplementation and experimental metastasis of melanoma cells in mice. Cancer Lett 124(2): 181-186.


Denne monograf er udarbejdet på basis af The Complete German Commission E Monographs - Therapeutic Guide to Herbal Medicines. M. Blumenthal, W.R. Busse, A. Goldberg, J. Gruenwald, T. Hall, C.W. Riggins, R.S. Rister (red.) S. Klein og R.S. Rister (oversætt.). 1998. Austin: American Botanical Council; Boston: Integrative Medicine Communications. 1. Afsnittet

1. Overblik' er ny information. 2. Afsnittene 'Beskrivelse', 'Kemi og farmakologi', 'Anvendelsesområder', 'Kontraindikationer', 'Bivirkninger', 'Interaktion med medicinske præparater' og 'Dosering og indgivelse' er hentet fra den oprindelige monografi. Der er tilføjet ny information i nogle af eller alle disse afsnit. 3. Doseringen for tilsvarende blandinger (te, vandig ekstrakt eller tinktur) kan udregnes på basis af følgende eksempler: Medmindre andet er angivet:
2 g pr. dag af pulveriseret, knust, knækket eller hel plantedel.
Te: 2 g i 150 ml vand Vandig ekstrakt: 1:1 (g/ml): 2 ml Tinktur: 1:5 (g/ml): 10 ml
4. Afsnittene 'Referencer' og 'Yderligere referencer' er nye. 'Yderligere referencer' er ikke angivet i monografien, men er medtaget i forskningsøjemed.


Health News 2009

mandag den 23. januar 2012

Study on soy products, no danger

We do alot of research in my school and my teacher is one of the board members in a 3 year long study in the EU on health related benefits vs. dangers of soy. But it´s not published just yet, so for now you can read this articel from Dr Weil.
I'm aware of Internet paranoia on the subject of soy and the contention that only fermented soy is safe to consume. That is simply not true. Some of the best forms of soy - edamame, tofu and soy nuts - are unfermented and are much more likely to help you than hurt you.
Related Weil ProductsDr. Weil on Healthy Aging for Healthy Eating - Dr. Weil on Healthy Aging for Nutrition - Want to change your diet? The Dr. Weil on Healthy Aging online guide is your anti-inflammatory diet headquarters. Start your free trial and get access to an exclusive version of Dr. Weil's Anti-Inflammatory Food Pyramid, hundreds of recipes, eating guides, and more.Claims that unfermented soy foods (such as tofu and soy milk) contain toxins that block the action of enzymes needed to digest protein, and that these toxins cause pancreatic enlargement, cancer and stunted growth in animals are misleading. While soy does contain substances (trypsin inhibitors) that may adversely affect the pancreas in animals, there's no solid evidence that they cause similar problems in humans. Furthermore, trypsin inhibitors are found in all of the vegetables of the cabbage family as well as in beans other than soy.
Other concerns about soy safety focus on the following issues:
  • Breast cancer: Here, the idea is that high levels of isoflavones, active ingredients in soy that behave like estrogen in the body, may increase the risk of breast cancer. While high levels of isolated isoflavones may do so, it appears that the total mix of weak plant estrogens in soy protects the body's estrogen receptors. This protection may reduce the effects of excess estrogen exposure from such external sources as meats and dairy products from hormone-treated cows as well as artificial chemicals and industrial pollutants that act as foreign estrogens. Japanese women whose diets contain a lot of soy foods have only one-fifth the rate of breast cancer that occurs among Western women.
  • Thyroid Problems: Excess consumption of soy can affect thyroid function, but only if you have a thyroid disorder to begin with or if you're not getting enough iodine in your diet (a rare deficiency in the United States). If you take medication for hypothyroidism (low thyroid), and are concerned about the effect of eating two daily servings of soy, have your thyroid levels checked regularly.
  • Mineral absorption: The idea that substances in soy called phytates block absorption of essential minerals is also in circulation, but there is no scientific data suggesting that soy consumption leads to mineral deficiency in humans.
All told, based on the evidence to date, I see no reason to worry about eating soy foods, whether fermented or not. I still recommend consuming one to two servings of soy per day, an amount equivalent to one cup of soy milk, or one half cup of tofu, soy protein (tempeh) or soy nuts.
Andrew Weil, M.D.

New study on Curcumin and cancer

Det er ikke noget nyt at gurkemeje er godt for mange ting. Men her er lidt nyt at læse:

New Study: Curcumin Suppresses Cancer Growth

by Dr. Jonny ·
ScienceDaily (Sep. 13, 2011) —
Curcumin, the main component in the spice turmeric used in curry, suppresses a cell signaling pathway that drives the growth of head and neck cancer, according to a pilot study using human saliva by researchers at UCLA’s Jonsson Comprehensive Cancer Center.
The inhibition of the cell signaling pathway that drives the growth of these cancers also reduced a number of pro-inflammatory cytokines, or signaling molecules, in the saliva that promote cancer growth, said Dr. Marilene Wang, a professor of head and neck surgery, senior author of the study and a Jonsson Cancer Center researcher.
“This study shows that curcumin can work in the mouths of patients with head and neck malignancies and reduce activities that promote cancer growth,” Wang said. “And it not only affected the cancer by inhibiting a critical cell signaling pathway, it also affected the saliva itself by reducing pro-inflammatory cytokines within the saliva.”
The study appears Sept. 15 in Clinical Cancer Research, a peer-reviewed journal of the American Association of Cancer Research.
Turmeric is a naturally occurring spice widely used in South Asian and Middle Eastern cooking and has long been known to have medicinal properties, attributed to its anti-inflammatory effects. Previous studies have shown it can suppress the growth of certain cancers. In India, women for years have been using turmeric as an anti-aging agent rubbed into their skin, to treat cramps during menstruation and as a poultice on the skin to promote wound healing.
A 2005 study by Wang and her team first showed that curcumin suppressed the growth of head and neck cancer, first in cells and then in mouse models. In the animal studies, the curcumin was applied directly onto the tumors in paste form. In a 2010 study, also done in cells and in mouse models, the research team found that the curcumin suppressed head and neck cancer growth by regulating cell cycling, said scientist Eri Srivatsan, an adjunct professor of surgery, article author and a Jonsson Cancer Center researcher who, along with Wang, has been studying curcumin and its anti-cancer properties for seven years.
The curcumin binds to and prevents an enzyme known as IKK, an inhibitor of kappa β kinase, from activating a transcription factor called nuclear factor kappa β (NFκβ), which promotes cancer growth.
In this study, 21 patients with head and neck cancers gave samples of their saliva before and after chewing two curcumin tablets totaling 1,000 milligrams. One hour later, another sample of saliva was taken and proteins were extracted and IKKβ kinase activity measured. Thirteen subjects with tooth decay and five healthy subjects were used as controls, Wang said.
Eating the curcumin, Wang said, put it in contact not just with the cancer but also with the saliva, and the study found it reduced the level of cancer enhancing cytokines.
An independent lab in Maryland was sent blind samples and confirmed the results — the pro-inflammatory cytokines in the saliva that help feed the cancer were reduced in the patients that had chewed the curcumin and the cell signaling pathway driving cancer growth was inhibited, Wang said.
“The curcumin had a significant inhibitory effect, blocking two different drivers of head and neck cancer growth,” Wang said. “We believe curcumin could be combined with other treatments such as chemotherapy and radiation to treat head and neck cancer. It also could perhaps be given to patients at high risk for developing head and neck cancers — smokers, those who chew tobacco and people with the HPV virus — as well as to patients with previous oral cancers to fight recurrence.”
The curcumin was well tolerated by the patients and resulted in no toxic effects. The biggest problem was their mouths and teeth turned bright yellow.
“Curcumin inhibited IKKβ kinase activity in the saliva of head and neck cancer patients and this inhibition correlated with reduced expression of a number of cytokines,” the study states. “IKKβ kinase could be a useful biomarker for detecting the effects of curcumin in head and neck cancer.”
To be effective in fighting cancer, the curcumin must be used in supplement form. Although turmeric is used in cooking, the amount of curcumin needed to produce a clinical response is much larger. Expecting a positive effect through eating foods spiced with turmeric is not realistic, Wang said.
The next step for Wang and her team is to treat patients with curcumin for longer periods of time to see if the inhibitory effects can be increased. They plan to treat cancer patients scheduled for surgery for a few weeks prior to their procedure. They’ll take a biopsy before the curcumin is started and then at the time of surgery and analyze the tissue to look for differences.
“There’s potential here for the development of curcumin as an adjuvant treatment for cancer,” Wang said. “It’s not toxic, well tolerated, cheap and easily obtained in any health food store. While this is a promising pilot study, it’s important to expand our work to more patients to confirm our findings.”
Dr. Jonny Comments:
Curcumin is fast becoming one of the hot topics in nutritional supplementation, along with asataxthin,
resveratrol, vitamin K and vitamin D. This is just one of a number of studies showing curcumin’s positive effect on cancer tumors. Curcumin is also one of the most helpful compounds for the liver, and is highly anti-inflammatory as well. It’s also wonderful for pain, particularly pain from inflammation (i.e. arthritis, joint pain, etc.)
I think we’ll see more and more studies like this showing the enormous benefits of this supplement. Curcumin is the main reason i gave turmeric– which is the spice in which curcumin is found– a “Star” in my book, “The 150 Healthiest Foods on Earth“. I use it on vegetables, eggs, and all sorts of other dishes. And I take the supplement on a daily basis.

Source: Johnny Bowden

fredag den 20. januar 2012

The top 12 cancer-causing prod.

The Top 12 Cancer-Causing products in the Average Home

Among many other cancer causing products commonly found in the home, this dirty dozen list has made it to the Hall of Shame. The Cancer Prevention Coalition (CPC) and Ralph Nader have released a “Dirty Dozen” list of consumer products used in most American homes, and manufactured by giant U.S. corporations.
COSMETICS AND PERSONAL CARE PRODUCTS

Talcum Powder- (Johnson & Johnson. Inc.)


Labeled Toxic Ingredient:
TALC, Carcinogenic and a risk factor for ovarian cancer; lung irritant.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cover Girl Replenishing Natural Finish Make Up (Foundation) (Procter & Gamble. Inc.)
Labeled Toxic Ingredients

BHA, Carcinogenic.
TALC, Carcinogenic; Lung Irritant.
TRIETHANOLAMINE (TEA), Interacts with nitrites to form carcinogenic nitrosamines.
LANOLIN, Often contaminated with DDT and other carcinogenic pesticides.
PARABENS, Contact dermatitis.
FRAGRANCE, Wide range of unlabeled, untested, and toxic ingredients; contact dermatitis.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Crest Tartar Control Toothpaste – (Procter & Gamble. Inc.)

Labeled Toxic Ingredients:
FD&C BLUE #1, Carcinogenic.
SACCHARIN, Carcinogenic.
FLUORIDE, Possibly carcinogenic.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Alberto VO5 Conditioner (Essence of Neutral Henna)

Labeled Toxic Ingredients:
FORMALDEHYDE, Carcinogenic; neurotoxic; contact dermatitis and sensitizer.
POLYSORBATE 80, Generally contaminated with the carcinogen 1,4-dioxane.
FD&C RED #4, Carcinogenic.
FRAGRANCE, Wide range of undisclosed ingredients; contact dermatitis.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Clairol Nice ‘n Easy (Permanent Haircolor) (Clairol. Inc.)

Labeled Toxic Ingredients:

QUATERNlUM-15, Formaldehyde-releaser; carcinogenic; neurotoxic; contact dermatitis and sensitizer.
DIETHANOLAMINE (DEA), Carcinogenic; also interacts with nitrites to form a carcinogenic nitrosamine.
PHENYLENE-DIAMINES, Includes carcinogens and other ingredients inadequately tested for carcinogenicity; contact dermatitis.
PROPYLENE GLYCOL, Contact dermatitis.
FRAGRANCE, Wide range of undisclosed ingredients; contact dermatitis.

NOTE: Also evidence of causal relation to non-Hodgkin’s lymphoma, multiple myeloma and other cancers.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

HOUSEHOLD PRODUCTS

Ajax Cleanser (Colgate-Palmolive. Inc.)


Unlabeled Toxic Ingredients:

CRYSTALLINE SILICA, Carcinogenic; eye, skin and lung irritant.

NOTE: Carcinogenicity of silica is admitted in 1994 Material Safety and Data Sheet (MSDS).
(Manufacturer claims to have reduced silica levels since 1993.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zud Heavy Duty Cleanser (Reckitt & Colman. Inc.)

Unlabeled Toxic Ingredient:

CRYSTALLINE SILICA, Carcinogenic; eye, skin and lung irritant. (Carcinogenicity is denied in Material Safety and Data Sheet.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lysol Disinfectant Spray (Reckitt & Colman. Inc.)

Labeled or Unlabeled Toxic Ingredient:
ORTHOPHENYLPHENOL (OPP): Carcinogenic; irritant. (Carcinogenicity is denied in Material Safety and Data Sheet.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zodiac Cat & Dog Flea Collar (Sandoz Agro. Inc).

Labeled Toxic Ingredient

PROPOXUR, Carcinogenic; neurotoxic.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ortho Weed-B-Gon Lawn Weed Killer (Monsanto Co.)

Labeled Toxic Ingredient

SODIUM 2,4-DICHLOROPHENOXYACETATE (2,4-D), Carcinogenic with evidence of casual relation to lymphoma, soft tissue sarcoma and other cancers ; neurotoxic; reproductive toxin.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FOOD

Beef Frankfurters – (eg. Oscar Mayer Foods Corporation)


Unlabeled Toxic Ingredients
BENZENE HEXACHLORIDE, Carcinogenic.
DACTHAL, Carcinogenic (can be contaminated with dioxin); irritant; strong sensitizer.
DIELDRIN, Carcinogenic; xenoestrogen.
DDT, Carcinogenic; xenoestrogen.
HEPTACHLOR, Carcinogenic; neurotoxic; reproductive toxin; xenoestrogen.
HEXACHLOROBENZENE, Carcinogenic; neurotoxic; teratogenic.
LINDANE, Carcinogenic; neurotoxic; damage to blood forming cells.
HORMONES: Carcinogenic and feminizing.
ANTIBIOTICS: Some are carcinogenic, cause allergies and drug resistance.

Labeled Ingredient
NITRITE, Interacts with meat amines to form carcinogenic nitrosamines which are a major risk factor for childhood cancers.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Whole Milk – (eg. Borden or Lucerne)

Unlabeled Toxic Ingredients
DDT, Carcinogenic; xenoestrogen.
DIELDRIN, Carcinogenic; xenoestrogen.
HEPTACHLOR, Carcinogenic; neurotoxic; reproductive toxin; xenoestrogen.
HEXACHLOROBENZENE, Carcinogenic; neurotoxic; reproductive toxin.
ANTIBIOTICS: Some are carcinogenic, cause allergies and drug resistance.
RECOMBINANT BOVINE GROWTH HORMONE and IGF-1: Also, risk factor for breast, colon and prostate cancers.

Safer Alternative:
rBGH-free Organic skim milk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“What is particularly galling about the “Dirty Dozen”, emphasized Ralph Nader, “is that these toxic chemicals don’t have to be there. Yet these corporations continue to expose people to health hazards unnecessarily”.

Current product labeling provides no warning for cancer and other chronic health risks. Food is labeled for cholesterol, but not for carcinogens. Cosmetics are labeled for major ingredients, but not for those that form carcinogens or contain carcinogenic contaminants. Except for pesticides, household products contain no information on their ingredients.

Cancer rates are skyrocketing. Currently, more than one-third of all of us will develop cancer in our lifetime, and one-fourth will die from the disease. Many cancers are due to avoidable exposures to industrial carcinogens in the food we eat, and the cosmetics and household products we use.

For more information, see: Steinman, D. and Epstein, S.S.

The Safe Shopper’s Bible, Macmillan/IDG 1995, New York, NY ( 800-434-3422 )

Epstein, S.S. The Politics of Cancer Revisited, East Ridge Press 1998, Hankins, NY ( 845-887-6467 ).

Read more on toxic products and ingredients found in home products and food.

—-
Hopefully this has gotten the message across that just because these products sit on store shelves, do not guarantee it’s safe to use. These are 12 of the thousands of products that have not been tested alone or in conjunction. We’d like to add one more to this product hall-of-shame.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Most Brand-Name Laundry Detergents


These are loaded with extremely toxic chemicals (not legally required to be placed on their labels) that could harm you, your family and the environment. Residues of these chemicals are left on your clothes and are absorbed by your skin and evaporated into the air where they could be breathed in.


Unlabeled Toxic Ingredients
Linear alkyl sodium sulfonates (LAS) or ‘anionic surfactants’, carcinogenic, reproductive toxins
Petroleum Distillates, carcinogenic, cause lung damage, lung inflammation and damage to mucous membranes.
Phenols, toxic to central nervous system, heart, blood vessels, lungs and kidneys.
Sodium hypochlorite (household bleach): When it reacts with organic materials in the environment, carcinogenic and toxic compounds are created than can cause reproductive, endocrine and immune system disorders.

If you want to be sure that your laundry is as non-toxic and safe as possible, check out 100% green and residue-free alternative to laundry detergents:

http://smartklean.wordpress.com/2011/02/23/the-top-12-cancer-causin...

If you have allergies, asthma or chemical sensitivities, we STRONGLY URGE YOU TO CONSIDER SMARTKLEAN. Our effective laundry cleaning product free of detergents leaves behind no residue to irritate sensitive skin, plus is free of phosphates, petroleum solvents, chlorine, perfumes, dyes, animal byproducts, and other toxic compounds. It is completely safe and effective for adults, children and infants.
SOURCE:
http://smartklean.wordpress.com/2011/02/23/the-top-12-cancer-causin...
PLEASE SHARE WITH YOUR FRIENDS & FAMILY!~
www.unitedtruthseekers.com

mandag den 16. januar 2012

Cashewnødder mod depression

Casewnødder kan bidrag til et velfungerende nervesystem, som bidrag til dannelsen af seratonin, vores lykke og glæde hormon. Spis 2 håndfuld Cashewnødder:
  • god kilde til mineraler og spormineraler phosphor, magnesium, mangan, selen, zink, kobber og jern.
  • rigt indhold af vitaminB og K
  • flest umættede fedtsyrer
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 2402 kJ/578 kcal
Protein 17,6 g
Kulhydrat 30,5 g
Heraf sukkerarter 15,3 g
Fedt 42,2 g
Heraf mættede fedtsyrer 9,4 g
Enkeltumættede fedtsyrer 24 g
Flerumættede fedtsyrer 8 g
Kostfibre 2,9 g
Natrium 14 mg

Vitaminer og mineraler:
Thiamin (vitB1) 0,42 mg 38 % af ADT
VitaminB6 0,42 mg 30% af ADT
VitaminK 34,1 mg 45% af ADT
Phosphor 593 mg 85% af ADT
Magnesium 292 mg 78% af ADT
Jern 6,68 mg 48% af ADT
Zink 5,78 mg 58% af ADT
Kobber 2,2 mg 220% af ADT
Mangan 1,66 mg 83% af ADT
Selen 19,9 mcg 36% af ADT

Det er bedst at købe og spise dem rå/raw da stort set alle cashewnødder bliver dampet eller ristet for at fjerne skallen. Derved går rigtig mange af nøddens gode egenskaber tabt, og nogle af olierne ødelægges.

Det er superlækkert at lave cashew"smør" eller creme til glutenfri knækkbrød eller rawfood kager, eller som topping på soyayoghurt is =)


søndag den 15. januar 2012

Tab dig med mandler

Her er en sjov studie: Man kan tabe sig med at spise så mange mandler som 84 gr per dag enligt kilden,

Tab dig med mandler
Forsøget viste at både sundhedsforbedring og vægttab blev større hvis forsøgspersonerne spiste mandler.
Forskningsnyt:
I dette studie sammenlignede man vægttabet og sundhedstilstanden som følge af to forskellige diæter: en mandeldiæt og en kulhydratdiæt.

Begge forsøgsgrupper fik et standardiseret slankepulver, men skulle derudover supplere med enten 84 gram mandler pr. dag eller en tilsvarende mængde komplekse kulhydrater. Diæterne var afpasset således at begge grupper indtog samme mængde protein og kalorier. Udover diæten skulle forsøgspersonerne også gå 3-5 gåture hver uge. Forsøget varede 24 uger.
Forsøgspersonerne var 65 overvægtige personer med et BMI mellem 27 og 55 og en gennemsnitsalder på 55 år.
Den procentvise energifordeling i de to diæter ses i nedenstående tabel.
Fedt
Kulhydrat
Protein
kcal pr. dag
Mandeldiæten
39 %
32 %
29%
ca. 1000 kcal
Kulhydratdiæten
18 %
53 %
29%
ca. 1000 kcal
Mandeldiæten var desuden kendetegnet ved et højt indhold af monoumættede fedtsyrer.
Resultater:Nedenstående tabel viser de procentvise ændringer som følge af de to diæter.
Mandeldiæten
Kulhydratdiæten
BMI
-18 %
-11%
Livvidde
-14 %
-9 %
Fedtmængde
-30 %
-20%
Vædske i kroppen
-8 %
-1%
Ketonniveau i blodet
+260 %
0 %
HDL-C
-6 %
+15 %
insulinresistens
-66 %
-35 %
Som man kan se af ovenstående, så tabte mandelgruppen sig mere og havde større sundhedsforbedring sammenlignet med kulhydratgruppen. Eneste undtagelse er HDL-C (det gode kolesterol) der kun blev øget i kulhydratgruppen, hvilket umiddelbart ikke ser så godt ud for mandlerne, men hvis man kigger på ratioen mellem det dårlige og det gode kolesterol (LDL-C/HDL-C), så faldt den lige meget i begge grupper. Derudover havde begge grupper ens sundhedsforbedring målt med en række andre parametre.
Begge diæter blev opfattet som lige mættende af de to grupper.
Konklusion: Studiet viser at mandler (eller andre nødder) er en ingrediens der seriøst skal overvejes i forbindelse med slankekure. Ikke bare er vægttabet større, men det lader også til at der kan opnås en lang række sundhedsfordele. Studiet viste også, at selvom energiunderskuddet er det vigtigste i en slankekur, så kan det have stor betydning hvad der indtages. For det tredie er studiet med til at vise at en effektiv slankekur ikke nødvendigvis er ensbetydende med en low-fat diæt.
NB! Mandler slanker ikke, hvis man allerede har dækket sit daglige kalorieindtag. Dertil kan ovenstående IKKE bruges til at blåstemple marcipanbrød som et slankeprodukt.
Reference:Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program.
Wien MA, Sabate JM, Ikle DN, Cole SE, Kandeel FR.
Int J Obes Relat Metab Disord. 2003 Nov;27(11):1365-72.

10 Gode grunde at vælge alternativ behandling

10 Gode grunde at vælge en alternativ behandler over for din alm. læge!

Her er hvorfor:
  1. En Læge har kun 3-5 uger af ernæringsfysiologiske studier i de 7 år, de deltager UNI.
  2. En Ernæringsterapeut studerer ernæringsfysilogy i 3,5 år.
  3. En Læge studere KUN anatomi, fysiologi, patologi og farmakologi (medicin). (De først 3 år før de specialiserer sig).
  4. En Ernæringsterapeut studerer det samme som læger og sygeplejersker gør de første 3 år af medicin studierne: anatomi, fysiologi, patologi og farmakologi (medicin) PLUS ernæringsfysiologi, biokemi, lidt kinesisk medicin, hårmineralanalyse, afføringsprøver, iris læsning af øjet, meditation, mineral- og vitamin terapi og andre naturlige holistiske behandlingsformer, der omfatter hele aspekt af mennesket, ikke kun de fysiske, men også psykiske, følelsesmæssige, åndelige og sociale aspekter.
  5. En læge vil ordinere dig medicin, som han ville tjene penge , den danner du frie radikaler af (som vil gøre at dine celler "ruster", da får du brug for mere medicin).
  6. En Ernæringstherpeut vil hjælpe dig med at blive fri fra medicin, afgifte din krop (fra bl.a. gamle medicin rester) og hjælpe kroppen at selv få igang sin "self-healing" mekanisme så den kan arbejde optimalt igen, så du kan leve et sundt liv uden medicin.
  7. En Læge-konsultation varer KUN 7 minutter, og i den korte tid, skal han stille en diagnose. (Mange gange, får de det forkert, og 9 ud af 10 gange spørger de aldrig om hvad du spiser, hvordan din søvn er, din stressniveau osv.)
  8. En Ernæringsterapeut konsultation tager op til 2 timer hvor din sygdomshistorie, adfærd, følelser, søvnmønstre etc. bliver gennemgået og hvad du har spist og hvad du spiser nu osv.
  9. En Læge ringer ALDRIG tilbage efter at du har fået f.ex. anti-depresseive medicin, for at se hvordan du har det, eller tilbød dig at gå til gruppe / individuel terapi i første omgang.
  10. En Ernæringsterapeut følger dig gennem hele den helbredende proces, indtil du er symptomfri med regelmeæssig kontakt og konsultationer.

MD vs. NUTRITIONAL THERAPIST?

10 Reasons why should you choose an alternative therapist over your regular doctor:
  1. A Doctor has ONLY 3-5 weeks of nutritional studies during the 7 years they attend UNI.
  2. A Nutritional therapist studies nutritional physilogy for 3,5 years.
  3. A Doctor ONLY studies anatomy, fysiology, pathology and pharmacology (medicin).
  4. A Nutritional therapist studies the same as doctors and nurses do, during the first 3 years of medicine studies, (anatomy, fysiology, pathology and pharmacology, PLUS nutritionalphysiology, biochemistry, some chinese medicine, hair mineral analysis, stol samples, iris reading of the eye, meditation, mineral- and vitamin therapy and other natural holistic therapies that INCLUDES the whole aspect of the human being, NOT only the physical, but also the psycological, emotional, spiritual and social.
  5. A Doctor will prescribe you medicine that he would make money of and you´ll make free-radicals from (which will make your cells "rust" and you´d need more medicine).
  6. A Nutritional therapist would help you get off medicine, detox your body and help the bodies "self-healing" mechanism to work at an optimal level so that you´d can live a healthy life, free of medicine.
  7. A Doctor´s consultation lasts ONLY for 7 min, and in that short time he has to come up with a diagnose. (Many times they get it wrong and 9 out of 10 times they NEVER asks you about your food, sleep, stresslevel etc.)
  8. A Nutritional therapist sits with you in calm settings for up to 2 h and goes through your medical history, behavior, feelings, sleep patterns, what you used to eat and what you eat now etc.
  9. A Doctor NEVER calls you back after putting you on f.ex. anti-depressent medicine to see how you´re doing, or even offered you group/individual therapy in the first place.
  10. A Nutritional therapist follows you through the whole procedure of the healing process until you are symptom free, with regular contact and consultations.

torsdag den 12. januar 2012

New discovery of Irisin hormone

By Katherine Harmon
(
Click here for the original article)

Hormones aren’t just for sex—they help control everything from the times when we feel hungry to the timing of our heart beats. Dozens have been described, but there is now a new one on the scene. It might help explain some of the health benefits of exercise and point the way to preventing obesity and diabetes. The find was described online Wednesday in Nature (Scientific American is part of Nature Publishing Group).
Exercise has myriad benefits for the body and brain, but many of the triggers for these improvements have so far been somewhat of a mystery.
“There has been a feeling in the field that exercise ‘talks to’ various tissues in the body,” Bruce Spiegelman, a cell biologist at Dana-Farber Cancer Institute and co-author of the new study, said in a prepared statement. “But the question has been, how?”
Speigelman and his colleagues found that exercise—in both mice and humans—starts a cascade of signaling changes, including the production of a never-before-described hormone. They dubbed the new hormone irisin, as a nod to the Greek messenger goddess Iris for its ability to send information to surrounding body tissue.
And the messages irisin carries are not trivial—they seem to effect positive changes in the body. An increase in irisin helps turn white fat into the more beneficial and metabolically active brown fat, which burns more calories. It also seems to make the body more sensitive to glucose, an important capability for keeping diabetes at bay.
In the study, the researchers discovered that exercise increases the body’s production of a metabolism-regulating protein, which in turn stimulates expression of a protein that can produce the new hormone, found to reside in the outer membranes of muscle cells.

The effects of exercise on the hormone’s production seem to be long-lived. Even after 12 hours of rest, mice that had been on a three-week jogging regimen had 65 percent more irisin in their blood than unexercised mice. And people who had gotten 10 weeks of endurance exercise training had double the amount of irisin in their blood than those who had not.
But could this hormone, the scientists wondered, mimic some of the effects of exercise—without subjects having to hit the treadmill? To find out, they injected a batch of obese, pre-diabetic mice that had been fed a high-fat diet with just about as much of an irisin boost as they would get from a workout. After 10 days of injections, the irisin-boosted mice had shed a little weight and become more sensitive to glucose—all without exercise. And a later dissection showed that the hormone spike didn’t seem to have any negative biological effects.
“It is likely that irisin is responsible for at least some of the beneficial effects of exercise on the browning of adipose tissues and increase in energy expenditure,” Speigelman and his colleagues noted in their paper. This find might help explain some of the “afterburn” of extra calories after vigorous activity.
Even if the hormone proves safe for humans to take as a supplement, it won’t replace all the benefits of going to the gym. But it might help people fight obesity and remain more sensitive to glucose, thus fighting off diabetes.
“It’s exciting to find a natural substance connected to exercise that has such clear therapeutic potential,” Pontus Bostrom, a postdoctoral researcher at Dana Farber and co-author on the new paper, said in a prepared statement. The researchers are now also investigating possible effects of the exercise-based hormone on other diseases, including neurodegenerative conditions, and have licensed the finding to Ember Therapeutics (a company co-founded by Spiegelman) for drug development.
Source: Huffingtonpost.com

Bivirkninger af..

Bivikninger af medicin

Hjertemagnyl virker ikke, i hvert fald ikke for raske. Mange mennesker er i tidens løb blevet behandlet forebyggende med en lille dosis acetylsalicylsyre, typisk Hjertemagnyl 100 mg dagligt. En skotsk undersøgelse af 3.350 personer med åreforkalkning, men uden symptomer blev i en periode på gennemsnitligt 8,2 år sat i behandling med 100 mg acetylsalicylsyre dagligt eller placebo.
Der fandtes ingen forskel på de to grupper, når det drejede sig om blodpropper i hjertet og hjernen, hjertekrampe, vindueskiggersyndrom eller dødelighed af alle årsager. Risikoen for alvorlige blødninger var derimod næsten fordoblet i gruppen, der fik hjertemagnyl. (JAMA 3 marts 2010).
En undersøgelse fra 2008 har vist, at acetylsalicylsyre heller ikke virker forebyggende på hjertesygdom hos personer med type 2 diabetes. Der var faktisk flere tilfælde af hjertedød i gruppen, der fik hjertemagnyl. (BMJ 2008; 337::a1840).
Health News 2011
kilde: www.helsenyt.com
Posted by Sofie 19 Dec, 2011 20:52:25