mandag den 16. januar 2012

Cashewnødder mod depression

Casewnødder kan bidrag til et velfungerende nervesystem, som bidrag til dannelsen af seratonin, vores lykke og glæde hormon. Spis 2 håndfuld Cashewnødder:
  • god kilde til mineraler og spormineraler phosphor, magnesium, mangan, selen, zink, kobber og jern.
  • rigt indhold af vitaminB og K
  • flest umættede fedtsyrer
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 2402 kJ/578 kcal
Protein 17,6 g
Kulhydrat 30,5 g
Heraf sukkerarter 15,3 g
Fedt 42,2 g
Heraf mættede fedtsyrer 9,4 g
Enkeltumættede fedtsyrer 24 g
Flerumættede fedtsyrer 8 g
Kostfibre 2,9 g
Natrium 14 mg

Vitaminer og mineraler:
Thiamin (vitB1) 0,42 mg 38 % af ADT
VitaminB6 0,42 mg 30% af ADT
VitaminK 34,1 mg 45% af ADT
Phosphor 593 mg 85% af ADT
Magnesium 292 mg 78% af ADT
Jern 6,68 mg 48% af ADT
Zink 5,78 mg 58% af ADT
Kobber 2,2 mg 220% af ADT
Mangan 1,66 mg 83% af ADT
Selen 19,9 mcg 36% af ADT

Det er bedst at købe og spise dem rå/raw da stort set alle cashewnødder bliver dampet eller ristet for at fjerne skallen. Derved går rigtig mange af nøddens gode egenskaber tabt, og nogle af olierne ødelægges.

Det er superlækkert at lave cashew"smør" eller creme til glutenfri knækkbrød eller rawfood kager, eller som topping på soyayoghurt is =)


1 kommentar:

  1. Er det også ok hvis der er let ristede og let saltede? Har en søn som har tendens til sortsind, men han kan kun lide nødder der er ristede/saltede?

    SvarSlet